16 de març 2009

la dona que estima Girona



Brevíssim compendi il•lustrat de bèsties estranyes i fantàstiques
Edició a càrrec de la dona que estima Girona

Cocollona, -onis: la cocollona té la part superior del cos en forma de cocodril i la part inferior en forma de papallona, normalment de color lilós i taronja. És una criatura molt difícil de veure, ja que s’amaga als boscos i, degut al seu tamany diminut, passa totalment desapercebuda per a uns ulls no habituats. La seva característica principal és que no deixa de plorar, i únicament es poden trobar les seves llàgrimes.

Mosca, -aris: tot i que el seu nom pot portar a enganys, aquesta espècie de mosca no és vulgar ni una qualsevol. Es tracta d’una mosca de Sant Narcís, amb sis potes i dos ulls, capaç de parlar la llengua humana. Els seus trets distintius inclouen uns pèls negres i gruixuts que li cobreixen el cos; és carnívora, i prefereix les preses de grans dimensions. La femella és més gran que el mascle, i pot arribar a pondre fins a cent ous d’una vegada. Tous i blancs, aquests ous són tan grans com pilotes de platja. Tot i posseir una intel.ligència humana -o potser per això-, la mosca de Sant Narcís és indomable.

S’acabà aquest compendi el 21 de desembre de l’any 2001

3 comentaris:

Patrícia Montañés ha dit...

La Cocollona! Ens van explicar aquesta llegenda un dia que vam anar d'excursió a Girona. La veritat és que és una ciutat amb una gran cultura i història...!

Núria Talavera ha dit...

Sí!! i amb vida nocturna, també. És del que me'n recordo més, dels bars i les sortidetes amb els amics.

Unknown ha dit...

Algú que ha marxat de Girona (no per sempre, és clar :) li ha de comunicar un secret: la idea de l'home que roba els somnis la vaig treure d'una de les teves nebuloses.

Però sshhhht, que és un secret

Hola! :)